[url=http://www.istockphoto.com/search/portfolio/10453706][img]http://csaimages.com/images/istockprofile/csa_vector_dsp.jpg[/img][/url];[url=http://www.istockphoto.com/search/portfolio/10453712][img]http://csaimages.com/images/istockprofile/csa_plastock_dsp.jpg[/img][/url];[url=http://www.istockphoto.com/search/portfolio/8198330][img]http://csaimages.com/images/istockprofile/csa_vetta_dsp.jpg[/img][/url];[url=http://www.istockphoto.com/search/portfolio/10453708][img]http://csaimages.com/images/istockprofile/csa_printstock_dsp.jpg[/img][/url]

Ringling är en färgsprakande och fartfylld cirkusshow från USA. Cirkusen startade redan 1884 av bröderna Albert, Alfred, Charles, Johan och Henry. De höll på några år, innan de 1907 gick samman med Barnum & Bailey Circus. Än idag turnerar de runt hela USA och bjuder på spexande clowner, tigertämjare och elefantkonster. Företaget Ringling stödjer cancerforskningen och deras clowner besöker bland annat sjuka barn för att göra deras liv lite roligare en stund. Ringlings mål och vision är att göra världen lite roligare och lite gladare, för alla.

Elefanterna hjälper cancerforskningen

Cirkus och elefanter har länge hört samman. Ringling brothers stödjer särskilt den grupp av cancerforskare som fokuserar sitt arbete på att studera elefanter. Det kan låta märkligt, men det är nämligen så att just elefanter är ett djur som sällan drabbas av cancer. Genom att närmre studera dessa djur, hopas man komma cancerns gåta på spåren. För att forskningen ska fortsätta få in pengar turnerar Ringling runt hela landet, och gör det som de gör bäst – nämligen underhåller. De har två pågående shower samtidigt, en där temat är rymden och framtiden, och en som de kallar för Circus Xtreme. Den sistnämnda föreställningen är mer av en traditionell cirkus, som vi är vana vid. De har mycket djur i sina föreställningar, som kameler och tigrar. Självklart bjuds publiken även på cirkusprinsessor och akrobatik. Allt är lite mer våghalsigt utfört än på svenska cirkusar. Högre hopp, mer avancerade nummer och nospussar med tigrar förekommer.

 
 
 
 
sportpress